Perkhidmatan Mengambil & Edit Gambar - Blog baru

Perkhidmatan Mengambil & Edit Gambar - Blog baru
Kepada pelawat semua,blog yang berkaitan dengan fotografi dari blog ini,telah bertukar ke blog yang baru.Sila klik:

Monday, November 22, 2010

Pak Su bertunang.

20/11/10 (Sabtu)- Sebanyak 3 buah kereta telah mengiringi rombongan meminang Pak Su di Kg.Sg.Sudah,Semerah Batu Pahat Johor.kitorang bertolak dari Putrajaya jam 10.00 pagi dan lebih kurang 3 jam perjalanan sampailah kami di sana.


Rombongan kami telah di ketuai oleh Pak Ngah Lid dan beliaulah menjadi jurucakap bagi pihak keluarga lelaki.Bagi pihak perempuan datuk sedara sebagai jurucakap mereka.

setelah persetujuan dicapai mengenai tarikh perkahwinan,mas kahwin dan jumlah hantaran maka acara menyarung cincin pun diteruskan.Kelihatan Mak Ngah Gayah sedang menyarungkan cincin merisik ke jari manis pihak perempuan.

Giliran emak pula menyarungkan cicncin bertunang ke jari manis pihak perempuan.

Setelah selesai semuanya dalam perjalanan pulang ke Putrajaya,kitorang mengambil kesempatan untuk singgah membeli-belah di pekan Tangkak yang terkenal dengan pelbagai jenis kain.Sempat la Wan membeli kain langsir untuk langsir rumah baru.Jam 7.00 petang baru kitorang bertolak ke Putrajaya.jam 9.30 malam kitorang sampai di Putrajaya.Rehat sekejap,Pak Ngah Lid,Mak dan Amy bertolak ke Selama jam 12.00 tengah malam.Menurut sms yang diterima diorang sampai ke Selama jam 4.30 pagi dan mendapat berita bahawa isteri Wie Pak Long Zainal telah meninggal dunia pada pagi tersebut.Takziah diucapkan.

Hari terakhir...


19/11/10 (Jumaat)- Adalah hari terakhir aku di SKDABB setelah berkhidmat selama 10 tahun di negeri Selangor.Terima kasih kepada semua,segala kenangan serta ilmu yang diperolehi akan digunakan sebaik mungkin.Gambar kenang-kenangan bersama dengan kengkawan di SKDABB.Ustazah Kamariah (3 dari kiri) juga akan berpindah ke Karak,Pahang.

Terima kasih daun keladi,ada umur kita jumpa lagi...Ipoh dengan SKDABB bukannya jauh sangat.Untuk maklumat lanjut sila klik: http://skdabbsepang.blogspot.com

Selamat Hari Lahir...

18/11/10 (Khamis)-Selamat hari lahir yang ke-2 untuk Nur Khairina dan yang ke-10 untuk Izzat.Kebetulan Izzat berada di Putrajaya,so sambut bersama dengan Khairina.


Kelihatan Irham & Amar tumpang 'sekaki' memotong kek.

Bengkel Fotografi

Bengkel Fotografi

KURSUS STUDIO

KURSUS STUDIO
ALOR SETAR 16-18 DIS 2009

GUNUNG KINABALU 1

GUNUNG KINABALU 1
12 SEPT.1998

GUNUNG KINABALU 2

GUNUNG KINABALU 2
12 SEPT.1998

GUNUNG KINABALU 3

GUNUNG KINABALU 3
11 SEPT.1998