Iklan

Perkhidmatan Mengambil & Edit Gambar - Blog baru

Perkhidmatan Mengambil & Edit Gambar - Blog baru
Kepada pelawat semua,blog yang berkaitan dengan fotografi dari blog ini,telah bertukar ke blog yang baru.Sila klik:

Friday, April 15, 2011

Outdoor Ipoh 1.

Stesen Keretapi Besar Ipoh.Bangunannya cantik dan berseni,sesuai untuk sesi fotografi terutama kepada pengantin.

Pintu utama.

Dalam bangunan.
Hadapan pintu utama.

Outdoor Ipoh 2.

14/4/11-Khamis petang,selepas balik dari sekolah tak tau nak buat apa,fikir punya fikir...ambil kamera,naik motor terus ke pekan Ipoh.Sambil lepak-lepak di stesen keretapi besar Ipoh,terpandang bangunan Majlis Bandaraya Ipoh,setentang dengan stesen keretapi...apa lagi terus ambil beberapa keping gambar.Lepas ni boleh la buat gambar outdoor untuk sesiapa berminat terutama untuk pengantin.



Sunday, April 10, 2011

Warisan Kapal Korek

10/4/11-Ahad,hari ni bercadang nak pergi melawat ke Warisan Kapal Korek Bijih Timah yang terletak di Batu Gajah.Lebih kurang jam 5.50 ptg kitorang sampai di tempat tersebut setelah bertanya salah seorang pekedai di pekan Batu Gajah.Lebih kurang 5 km dari pekan Batu Gajah sampailah kitorang di tempat tersebut di dalam keadaan hujan.

Nasib kitorang hari ni tak berapa baik kerana bila sampai je,masa melawat telah hampir tamat iaitu jam 6.00 petang,so kitorang dah tak boleh masuk melawat (masa melawat 8.00 pg - 6.00 ptg,dewasa RM5,kanak-kanak RM3).Terpaksalah tangguh di hari lain.Selama ini memang tak pernah langsung melihat secara dekat kapal korek,hanya lihat di dalam buku teks Geografi sahaja masa belajar dulu.Kini bila dah berada dekat dengan tempatnya,terus ambil keputusan untuk melawatnya bersama anak-anak untuk menambah pengetahuan.


Dah takde rezeki hari ni,so untuk menyedapkan hati aku ambil la juga beberapa keping gambar kapal korek dari jauh yang kebetulan ada jalan di tepi kawasan tersebut,walaupun agak jauh tapi aku puas sebab dapat ambil gambar kapal korek yang menjadi kebanggaan rakyat negeri Perak suatu ketika dulu.

Sunday, April 3, 2011

Gunung Lang,Ipoh.

3/4/11-Ahad petang,on the way dari Tambun nak balik ke Jelapang,kitorang singgah sekejap di Taman Rekreasi Gunung Lang,tepi highway PLUS Utara Selatan,exit Ipoh.Kawasannya memang cantik dan merupakan antara kawasan tercantik di area Ipoh.Sangat sesuai untuk ambil gambar outdoor bagi majlis perkahwinan.Kitorang ke sini pun kira nak cari idea untuk ambil gambar outdoor nanti.

Ada air terjun. Ada bot yang boleh disewa.
Aktiviti biasa bila di depan kamera.


Bertemu rakan semaktab dan rakan sekelas (MT/PJK) Mohd Razif,isteri dan anak-anak,sekarang mengajar dalam daerah yang sama,Kinta Utara.




Khairina pun sekarang pantang suruh bergaya depan kamera,mesti tak lepas peluang punya.

Kepada yang berminat untuk buat outdoor di Gunung Lang Ipoh,boleh contact saya.

Gerbang Malam,Ipoh.

2/4/11-Sabtu malam,tak tau nak buat apa...so pergi ke Gerbang Malam bersama Fauzan anak saudara di pekan Ipoh.Boleh tahan juga,ramai peniaga yang berniaga.Di Ipoh Gerbang malam memang terkenal,macam-macam barang ada dijual sehingga lewat malam.Rambang mata juga dibuatnya.

Dalam banyak-banyak gerai,gerai yang menjual lukisan paling aku suka,lama juga la kitorang di gerai tersebut,sempat la beli 2 buah lukisan sebagai kenangan dan sempat juga bergambar dengan pemilik gerai yang juga merupakan seorang pelukis.Lukisannya memang hebat (teknik lorek dengan pen).

Antara gerai yang ada adalah gerai yang menjual alat permainan silap mata.Terpaku dan terpukau sekejap kitorang bila brother kedai tu tunjukkan silap mata daun terup dan duit syiling.Kalau beli barang dia,lagi banyak cara dia akan tunjuk untuk silap mata.Fauzan begitu kusyuk mendengar penerangan daripada brother kedai tersebut.Hampir 2 jam juga kitorang di Gerbang Malam...

Bengkel Fotografi

Bengkel Fotografi

KURSUS STUDIO

KURSUS STUDIO
ALOR SETAR 16-18 DIS 2009

GUNUNG KINABALU 1

GUNUNG KINABALU 1
12 SEPT.1998

GUNUNG KINABALU 2

GUNUNG KINABALU 2
12 SEPT.1998

GUNUNG KINABALU 3

GUNUNG KINABALU 3
11 SEPT.1998