Iklan

Perkhidmatan Mengambil & Edit Gambar - Blog baru

Perkhidmatan Mengambil & Edit Gambar - Blog baru
Kepada pelawat semua,blog yang berkaitan dengan fotografi dari blog ini,telah bertukar ke blog yang baru.Sila klik:

Friday, May 6, 2011

Durian Batu Kurau...

2/5/11-Isnin,on the way nak balik ke Ipoh kitorang singgah sekejap di Kg.Air Hitam,Jelai,Batu Kurau Taiping untuk mencari dan makan buah durian yang memang terkenal sehingga ada masuk dalam Majalah 3 (hujung bulan April).Cari punya cari akhirnya sehingga hujung jalan jumpa la tempat diorang kumpulkan buah-buah durian sebelum di bawa jual ke tempat-tempat lain.Bila timbang...sebiji RM15 bang!....nak makan punya pasal,beli la juga....anak-anak dah tak sabar nak makan.nasib baik isinya kuning....dan rasanya memang power!....



Makan buah durian di tepi jeram sungai yang memang sejuk dan mendamaikan...

Khairina memang tak akan lepas peluang makan buah durian....


Irham pun memang suka makan buah durian,kalau ada sebiji....sebiji boleh habis dia sorang.
Lepas makan buah durian,masukkan air ke dalam bekas tempat buah durian tadi dan minum airnya (petua orang tua-tua supaya badan tak panas).



Lepas puas makan durian,kitorang lepak sekejap di tepi sungai yang memang merupakan tempat orang berkelah dan mandi manda di kampung tersebut.Airnya memang jernih dan sejuk,betul-betul air dari gunung.

Hadiah istimewa...

30/4/11-Sabtu tengah hari on the way nak balik kampung sempena cuti Hari Pekerja,kitorang singgah sekejap di Bukit Chandan Kuala Kangsar untuk bertemu Kak Puteri (kawan satu sekolah dgn wife masa di Putrajaya P8(1) ) dan suami Abg.Mie yang baru pulang ke tanah air setelah berada di USA selama 3 tahun kerana bertugas dengan JPA.Lama juga kitorang bersembang dan yang paling best bila diorang cerita pasal kehidupan di USA.Selama diorang berada di sana kitorang memang saling bertanya khabar melalui email dan skype.


Bila dah nak balik,terkejut aku dibuatnya bila diorang hadiahkan buat aku sehelai baju t-shirt 'Harley Davidson' yang dibeli khas di USA (walaupun made in Mexico).Teruja betul....sebelum ni memang ada tanya pasal bab t-shirt ni masa diorang ada di USA,saje je tanya....dan rasanya memang mahal kalau yang 'ori' so aku pun ada la beli sehelai di Bangi (made in Malaysia) masa tinggal di Putrajaya.Itulah yang dikatakan rezeki...tak sangka aku kak Puteri dan Abg.Mie hadiahkan kepada aku yang dibeli khas di USA....terima kasih daun keladi...

Bengkel Fotografi

Bengkel Fotografi

KURSUS STUDIO

KURSUS STUDIO
ALOR SETAR 16-18 DIS 2009

GUNUNG KINABALU 1

GUNUNG KINABALU 1
12 SEPT.1998

GUNUNG KINABALU 2

GUNUNG KINABALU 2
12 SEPT.1998

GUNUNG KINABALU 3

GUNUNG KINABALU 3
11 SEPT.1998